ww

Lactatiekundigepraktijk:
www.lactaconsult.nl
Website van Jacqueline van den Berg, lactatiekundige Borstvoedingscentrum LactaConsult.

Logopediepraktijk:
www.logopedieborstenvoeding.nl
Website van Lidwine Schoonhoff, praktijkhoudster van Logopediepraktijk Borst& Voeding. Lidwine is gespecialiseerd in de preverbale logopedie en de sensorische informatieverwerkingtherapie.

Kraamzorgorganisaties:
www.lunavi.nl
Lunavi Kraamzorg is een borstvoedingsgecertificeerde organisatie voor het verlenen van kraamhulp. Bij lidmaatschap van Ledenvereniging Thebe Extra krijg je korting op het cursusbedrag.

www.zorg2.nl/kraamzorg/
Kraamzorg in het Kwadraat is een kleine organisatie met een persoonlijke benadering. Bij hen kun je terecht voor een onbeperkt aantal kraamuren. Er is bovendien de mogelijkheid om geheel naar eigen wens het aantal kraamuren en -dagen in te plannen.

Borstvoedingsinformatie:
www.borstvoeding.nl
Uitgebreide website van de samenwerkende borstvoedingsorganisaties in Nederland. Keuze voor vrijwilligersorganisaties LLL, Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, Stichting Zorg voor Borstvoeding en de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen. Daarnaast veel informatie, links en discussiegroepen.

www.borstvoeding.com
Website van het Kenniscentrum Borstvoeding in Nederland. De site bevat een schat aan informatie voor (aanstaande) borstvoedende moeders, nieuwsberichten, columns, artikelen, boeken en links.

Borstvoedingsfilmpjes:

 • Boops -‘n- Burps
  Happy boops make happy poeple! by Brarno.
 • Your baby knows how to latch on
  Filmpje van Ameda over het aanleggen van de baby.
 • Breastfeeding the essentials
  Filmpje met een uitleg over de voedingsreflexen.
 • Ammehjelpen
  Noorse borstvoedingswebsite met video’s en duidelijke uitleg (in het engels) over onder meer het aanleggen, verschillende voedingshoudingen, met de hand kolven en cupfeeding.
 • Baby cupfeeding
  Cupfeeding is één van de mogelijkheden om je pasgeboren baby te voeden als het nog niet aan de borst kan drinken. Dit filmpje laat zien hoe een pasgeboren baby cupfeeding krijgt.
 • Milk stupor
  Finger feeding is een tijdelijke manier van voeden en wordt toegepast totdat je baby (weer) aan de borst drinkt of wordt gebruikt als een manier om bij te voeden. Dit filmpje laat zien hoe een te vroeg geboren baby gevoed wordt door middel van fingerfeeding.
 • Breastfeeding
  Animatiefilmpje over hoe borstvoeding gemaakt wordt, de voordelen van het geven van borstvoeding, verschillende houdingen en waar je op moet letten bij het aanleggen van de baby.

Overige informatie:
www.shop4mama.nl
Je bh maat kan snel veranderen tijdens de zwangerschap en de borstvoedingsperiode. Het is belangrijk om bh’s in de juiste maat te dragen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.   Shop4mama verkoopt bh’s in meer dan 120 maten. Het assortiment is ruim en betaalbaar (14,95 euro voor een bh tot cup I).  Met een leuk setje naar eigen smaak zal je je goed voelen in deze speciale periode. Klanten van Borstvoeding Brabant kunnen gebruik maken van een speciale korting. Vermeld bij bestellen actiecode ‘borstvoeding’.

www.hechteband.nl
Website van Rachel Verweij, draagdoekconsulent en journalist. Op deze site vindt je onder meer informatie over het hoe en waarom van het dragen van je kindje en de workshops die bij jou in de buurt worden georganiseerd. Bij Rachel kun je tevens terecht voor een persoonlijk advies bij de keuze van een draagdoek of een consult aan huis.

www.inbakeren.nl
Deze site bevat informatie over inbakeren in combinatie met het geven van borstvoeding.

Startpagina’s:
www.borstvoeding.startkabel.nl
Startpagina met verwijzing naar diverse onderwerpen met betrekking tot borstvoeding.

borstvoeding.uwpagina.nl
Startpagina borstvoeding met verwijzing naar diverse onderwerpen op het gebied van borstvoeding.

voeding.beginthier.nl
Startpagina voeding met verwijzing naar diverse borstvoedingsites voor meer informatie.