Wil je straks je kindje borstvoeding gaan geven of heb je nog geen keus gemaakt? Dan is het goed om te weten dat zelfvertrouwen, de juiste informatie en een goede voorbereiding tijdens de zwangerschap erg belangrijk zijn voor een fijne borstvoedingstijd.

Borstvoeding Brabant organiseert in nauwe samenwerking met de verloskundigen in de regio, het Elisabeth-TweeStedenziekenhuis, Lunavi Kraamzorg, Kraamzorg in het Kwadraat en Ledenvereniging Thebe Extra de cursus borstvoeding voor (aanstaande) moeders, hun partners en andere belangstellenden. De cursus vindt maandelijks plaats op verschillende locaties en wordt verzorgd door Jacqueline van den Berg, lactatiekundige en Lidwine Schoonhoff, preverbaal logopedist en ervaren borstvoedingsdeskundige.

Inhoud

De cursus bestaat uit 2 avonden van 19.30-21.30 uur.

Op de avonden wordt o.a. verteld over:

  • De voorbereiding
  • De werking van borstvoeding
  • Het aanleggen
  • Hoe je kunt weten dat je kindje genoeg voeding krijgt
  • De kraamtijd en de periode daarna
  • Het voorkomen, herkennen en oplossen van mogelijke problemen
  • Een korte introductie over het afkolven en bewaren van moedermelk.

Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen.

Persoonlijke begeleiding en deskundigheid

De cursus wordt verzorgd door een lactatiekundige en een preverbaal logopedist en borstvoedingsdeskundige. Zo ben je verzekerd van persoonlijke en deskundige begeleiding. Wanneer je na de kraamperiode vragen of problemen hebt, kun je voor (gratis) informatie contact opnemen met Lidwine Schoonhoff. Ook tijdens het borstvoedingscafe kun je bij ons terecht met vragen over de borstvoeding.

Voor een consult tijdens of na je zwangerschap kun je contact opnemen met Jacqueline van den Berg, lactatiekundige Borstvoedingscentrum LactaConsult. Indien er problemen zijn met de mondmotoriek of de reflexen van je kindje, of je kindje heeft moeite met de overstap van borst- naar flesvoeding en/of vaste voeding, dan kun je voor behandeling terecht bij Lidwine Schoonhoff, preverbaal logopedist|borstvoedingsdeskundige Logopediepraktijk Borst & Voeding. Ook voor een consult of behandeling kunnen leden van Ledenvereniging Thebe Extra gebruik maken van een kortingsregeling.

Waar en wanneer

Wij verzorgen de cursus op verschillende locaties:
Tilburg
Oosterhout
Raamsdonksveer
Almkerk

Wil je je aanmelden? Klik hier

Lees hier de Algemene Voorwaarden